fbpx

Advanced Silica 100ml

Цена од парче (1 парче): 1380,00 МКД
• Тежина: 0.20 Килограми
Достапност: Обично достава за 24h.gif

Advanced Silica содржи висококвалитетна силика. Раствор SiO² (хидролизиран силикон): ова е лесно сварлива и важна хранлива материја која го зајакнува клеточниот wallид и епидермисот на растенијата! Затоа, се постигнува поприродна (специфична за растенијата) заштита од габи и заштита од инфекции.

Високата концентрација на силициум (ортосилична киселина) во Напредната силика, лесно се апсорбира од растението, и преку лисјата и преку корените.

Различни студии покажуваат дека растенијата растат во почва богата со силикон. Силиконот, исто така, ја стимулира апсорпцијата на други хранливи материи, на пр. фосфор, кој им дава на растенијата повеќе енергија, како и активни, здрави корени со поголема енергија и затоа многу подобар принос.

Како да се користи:

Додадете Напредна силика во хранливиот раствор од фазата на раст и продолжете така до фазата на цветање (до 5/6 недели). Исто така, се применува со фолијарно оплодување. Органските подлоги базирани на тресет / тресет производи и кокос речиси и да не содржат природен силициум. Хидрогените култури исто така содржат силикон, кој може да се апсорбира. Затоа, Advanced Silica е добар додаток на секоја подлога.

Дозирање:

Доволно е да додадете 0,1 ml Напредна силика на литар хранлив раствор.

Протресете добро пред употреба.

Зошто Напредна силика?

Заштита од стрес.

Заштита од габи и атмосферски влијанија.

Ги зајакнува клеточните sидови.

▪ Ја подобрува апсорпцијата на хранливи материи.

Погоден за сите видови подлоги.

Подобар принос и квалитет.

Коментари

Нема коментари за овој производ.

Категории

Анкета

КАКВИ ШТЕДЛИВИ/CFL/ЛАМПИ КОРИСТИТЕ?