fbpx
Няма избрано изображение

Електронски Баласт LUMATEK 400W 240V

Цена од парче (1 парче): 12110,00 МКД
24h.gif

Високите перформанси со ниска потрошувачка на енергија и оперативни трошоци го прават дигиталниот баласт LUMATEK 400W одличен баласт за почетници и професионални производители на култури чувствителни на светлина.

Баласт е неопходен за да се запалат лампи за празнење со висок интензитет (HID), како што се натриум со висок притисок (HPS) и метал халид (MH). Во зависност од видот на посевите и потребниот циклус на светлина, придушниците работат постојано 8 - 24 часа на ден и затоа мора да бидат што е можно поефикасни. Со помалку потрошена енергија како нуспроизводна топлина, придушниците na LUMATEK создаваат повеќе светлина од помалку потрошена енергија.

Конвенционалните јадра и калеми магнетни придушници трошат голем дел од енергијата потрошена како нуспроизводна топлина, може да доживеат намалување на перформансите со текот на времето, па дури и да се запалат при продолжена употреба.

Дигиталните придушници на LUMATEK ги контролираат почетните фази и излезниот напон преку микропроцесори што ги подобруваат перформансите на лампата и трошат помалку енергија како топлина. Дури и при долгорочно работење, дигиталниот баласт LUMATEK 400W ќе стане само млак и има целосна заштита од колото, вклучително и отворен/краток спој, прекумерна температура, преку/низок напон, крај на траење/исправување на светилката и сузбивање на ЕМИ.

Избирањето на поставката за прекинувач Super Lumens (SL) на придушниците за Lumatek ја зголемува моќноста на HPS светилките за 10%, зголемувајќи ја светлината и нивоата на PAR/PPF. Не препорачуваме затемнување или засилување на MH светилки кои треба да се совпаѓаат со иста моќност (на пр. Светилка од 250W на 250W и светилка од 150W на 150W).

Придушниците за LUMATEK се испорачуваат во комплет со конектори со фиксен кабел, подготвени за итна употреба „plug & play“.

Коментари

Нема коментари за овој производ.

Категории

Анкета

КАКВИ ШТЕДЛИВИ/CFL/ЛАМПИ КОРИСТИТЕ?